Opening Spark Tech Lab

23 oktober 2014

Op donderdag 23 oktober werd in het gebouw van Perron C het gloednieuwe Spark Tech Lab geopend. De opening gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Ger Koopmans en burgemeester Jos Heijmans van Weert.

Educatiefonds Provisus is voor een periode van 4 jaar een verbinding aangegaan met het Spark Tech Lab. Het Spark Tech Lab in Weert is hét wetenschaps- en technieklab waar het onderwijs uit de regio, zowel primair als voortgezet, alle ingrediënten vindt om invulling te geven aan hun techniek- en sciencelessen. Het is een authentieke locatie, waar de sfeer van techniek te proeven is; een omgeving die jongeren inspireert en fascineert, waar de nadruk ligt op talentherkenning en – ontwikkeling. De bedoeling is om op deze manier de interesse in de techniek te bevorderen bij de jeugd, zodat meer jongeren een technische opleiding zullen gaan kiezen.

Het Spark Tech Lab bevordert de Techniek in het onderwijs en dat is een van de belangrijkste doelstellingen van Provisus. Deze creatieve kweekvijver is een initiatief van het Continium en wordt ondersteund door lokale overheden, het bedrijfsleven, waaronder Provisus en onderwijsinstellingen. Er wordt samengewerkt met lokale organisaties op het gebied van jeugd, cultuur en natuur. Het Spark Tech Lab verbindt primair en voortgezet onderwijs met het bedrijfsleven. In het Spark Tech Lab ontmoeten deze groepen elkaar en gaan samen met projecten aan de slag.
Na ontvangst van alle gasten bij Perron C met koffie en gebak opende Peter Derks de middag. “De bedoeling van het Spark Tech Lab is het bedenken, ontwerpen, testen en maken van technische zaken. Wij willen de techniek met het onderwijs en de scholieren verbinden. Dat gaan we tijdens deze officiële opening letterlijk nemen en elke spreker zal via een elektrische schakel steeds een nieuwe verbinding maken waarna het Lab geopend wordt!”

Na de officiële opening gingen de jongeren vol enthousiasme aan de slag met verschillende workshops. Voor hen is het Spark Tech Lab een speeltuin vol technische vernuftigheden, waar Provisus een belangrijke aan heeft gedaan!