Nieuwe interactieve tentoonstelling NMC

Na maanden van verbouwing en overleg was het zaterdag 29 juni 2024 eindelijk zover: het NMC opende de nieuwe interactieve tentoonstelling. Deze educatieve tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Provisus 

De nieuwe tentoonstelling geeft een beeld van de verschillende natuurlandschappen van Weert. De interactieve tentoonstelling bestaat uit acht eilanden, die elk hun eigen verhaal vertellen. Elk eiland heeft zijn eigen verhaal; er groeien specifieke planten, leven verschillende dieren en het hele ecosysteem verschilt van landschap tot landschap. Daarmee ontdek je zelf de relatie tussen bodem, planten, dieren en hun eigen ecosystemen. Haal je een puzzelstukje uit het ecosysteem dan heeft dat gevolgen voor de hele keten.  In het buitengebied van de IJzeren Man en de tuin van het NMC Weert is te zien hoe de verschillende ecosystemen in ‘het echt’ werken.

Naast de interactieve tentoonstelling is er ook een kinderplein waar kinderen worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan om te ontdekken; door de microscoop kijken, proefjes doen, voelen en ontdekken.

NMC is nu ook een van de drie VVV-inspiratiepunten in Weert, even als toegangspoort van het grensoverschrijdende Kempenbroek.