THEATERCOLLEGE ANDRÉ KUIPERS 19 & 20 juni 2017 groep 7-8 basisonderwijs – educatie & techniek

8 mei 2017

André Kuipers

André Kuipers heet tot twee keer toe vanuit de ruimte de immense schoonheid van de aarde ervaren en met eigen ogen kunnen waarnemen hoe kwetsbaar onze planeet eigenlijk is. Hij wil (jonge) mensen laten zien dat vernieuwende technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen.

Ruimteles

In de speciale ‘ruimteles’ van André Kuipers wordt wetenschap op een leuke manier gebracht. Hij neemt de kinderen mee op reis naar het heelal, best een rare plek. We horen er als mensen helemaal niet thuis, net als onder water. “Maar wetenschap is de reden om toch die ruimte in te gaan”, zegt André Kuipers aan het begin van zijn theatercollege. Hij maakt duidelijk dat techniek en waterschap iets leuks is door te vertellen over het werk in de ruimte, maar ook dat de aarde mooi en tegelijkertijd kwetsbaars is.

Ruimtevaart als onderdeel van ons leven

André maakt kinderen warm voor ruimtevaart en techniek. Omdat iedereen de ruimtevaart gebruikt. Het is een onderdeel van ons leven. Je gebruikt ruimtevaart met je navigatie in de auto, als je iemand belt in Amerika en als je het weerbericht op tv kijkt. Bovendien wordt ruimtevaart gebruikt voor aardobservatie en kan luchtvervuiling, ontbossing, dijkbewaking en de opwarming van het klimaat worden gezien. Vaak wordt gedacht dat techniek/wetenschap saai is en voor nerds, maar in deze presentatie wordt duidelijk hoe spannend deze wetenschap juist is!

Magische reis

Aan de hand van vele video’s en foto’s neemt André de kinderen mee op een magische reis: de voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de landing en de revalidatie na de missie. Een theatercollege vol humor, verbazing en opmerkelijke feiten.