Theatercolleges 3 en 4 juni 2019 groot succes.

Op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2019 was het dan zover. Provisus Weert had, in navolging van de succesvolle Andre Kuipers-colleges in 2017, wederom alle leerlingen van groep 7 en 8 uitgenodigd voor een theatercollege in het Munttheater. De colleges waren op maat gemaakt, interactief van aard en werden gegeven door wetenschapsjournalist Diederik Jekel. 1300 leerlingen maakten gebruik van de uitnodiging.

Een zaal vol enthousiaste jeugd luisterde geboeid naar Diederik, die door middel van praktische voorbeelden liet zien dat wetenschap leuk, interessant en noodzakelijk is. Iedereen was leergierig en er werden heel veel goede vragen gesteld. Het was duidelijk: TECHNIEK IS OVERAL EN IS VOOR IEDEREEN.

Maandagavond gaf Diederik samen met Rolf Hut een besloten Theatercollege voor o.a. leraren, mensen uit de technische sector en het bedrijfsleven. Met veel humor werd een aantal uiteenlopende onderwerpen gepresenteerd met een gedegen, maar vooral begrijpelijke uitleg. Het enthousiasme spatte ervan af. Na afloop kon men onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten.