Klinkt als muziek in de oren: Play-in The Music

13 maart 2018

Aanvrager project

Play-in The Music, een 2-jaarlijks terugkerend muziek evenement waarvan de organisatie in handen is van 6 Weerter harmonie- en fanfareorkesten: Stedelijke Harmonie St. Antonius, Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880, Harmonie St. Joseph Weert Zuid, Harmonie Heilig Hart Altweerderheide, Fanfare St. Jan Tungelroy & Fanfare St. Willibrordus Stramproy (beide fanfares hebben een gezamenlijk leerlingenorkest). Acht afgevaardigden uit deze orkesten vormen samen de commissie “Play-in Weerter Jeugd-en Opleidingsorkesten” die de muzikale dag organiseert. In 2012 is dit initiatief gestart, de 3e editie vond plaats op zaterdag 4 november 2017.

Subsidieverzoek

Play-in The Music is een muzikale dag waaraan alle leerlingen en jeugdleden van de Weerter harmonie- en fanfareorkesten mogen deelnemen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk concert voor alle belangstellenden uit Weert en omgeving. Ieder orkest levert de eigen dirigent en een zelfgekozen muziekstuk zodat op de dag zelf 5 muziekstukken ingestudeerd en uitgevoerd kunnen worden door alle orkesten samen. De muziekstukken variëren van Klassiek tot Pop. De orkesten repeteren hun eigen muziekstuk voorafgaand aan de muzikale dag. Waardoor op de dag zelf zij de andere deelnemers goed kunnen begeleiden. De muzikale dag vangt aan met het repeteren van de 5 muziekstukken door de deelnemende leerlingen en jeugdleden. Ieder muziekstuk wordt door de eigen dirigent gedirigeerd. Er is een ochtendrepetitie en na de lunch nog een middagrepetitie om dan ’s avonds na het avondeten een concert te geven voor publiek uit Weert en omgeving. De organisatie heeft als voornaamste doel het promoten van de blaasmuziek in de regio. Daarnaast wil ze leerlingen en jeugdleden laten ervaren wat een gaaf gevoel het is om op een podium te staan. Hoe individueel leren om muziek te maken kan uitgroeien tot een gezamenlijk concert van leerlingen en jeugdleden uit verschillende orkesten. Muziek verbindt! Andere doelen zijn talentontwikkeling, educatie, sociale & culturele ontwikkeling maar bovenal het ervaren van het plezier in muziek maken.

Resultaat

Play-in The Music 2017 was een enorm leuke, gezellige en muzikale dag. Een dag mede tot stand gekomen door de financiële bijdrage van Stichting Provisus en Samenfonds0495. Het organiseren van een dergelijk evenement kost geld. Geld dat de verenigingen zelf niet hebben. Juist door subsidiëring kan Play-in The Music van de grond komen wat door muzikaal Weert warm wordt ontvangen. In 2019 volgt alweer de 4e editie. Informatie hierover komt tegen die tijd op de websites van de verschillende Weerter orkesten en op de Facebookpagina Playin The Music!